Menu

Ey Sayın Erdoğan, one minute!

14 October 2015 - Adaletin İş Yüzü, Güncel

Binlerce insan barış istiyoruz diye ülkenin başkentine geldi.
Aralarına iki canlı bomba girdi. Hepimizin canından can aldı.

Ey Sayın Erdoğan! One minute! Neredesin?

Anayasa, “Cumhurbaşkanı devletin başıdır” diyor.
Sen seçimle Cumhurbaşkanı oldun, devletin başına geçtin.
Anayasa, Cumhurbaşkanı sıfatınla, Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil ettiğini, Anayasa’nın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını gözetmen gerektiğini söylüyor.
Aynı Anayasa, devlete, kişilerin ve toplumun refah, huzur ve mutluluğunu sağlamak görevi veriyor.
Sen Anayasa’ya göre devletin başı olarak, bizlerin maddi ve manevi varlığımızın gelişmesi için gerekli şartları hazırlamakla yükümlüsün.

Üç gündür neredeyse tüm internet sitelerinde senin “Ey Obama” diye kükreyen görüntülerin dolaşıyor.
Ey Sayın Erdoğan, senin dediğin gibi:
“Cumhurbaşkanı elbette yetkiler çerçevesinde, ama doğrudan millete karşı sorumlu olarak görevini yürütmek durumundadır.”
“Biz siyasiler, ülkemizde işlenen cinayetlerden sorumluyuz. Tavrımızı ortaya koymak zorundayız. Çünkü halk size oylarını verirken ‘Benim can güvenliğimi, mal güvenliğimi sağlayacaksın’ diye veriyor.”

Başı olduğun devletin başkentinde 100’den fazla kişi bombalanarak paramparça ediliyor.
Ey Sayın Erdoğan, soruyorum, niye susuyorsun?

Ey Sayın Erdoğan, Amerika’da ölen 3 Müslümanla aile hikayesini öğrenecek kadar yakından ilgilendin, ne güzel:
“Bu 3 tane, annesi, babası Amerikan vatandaşı, Amerika’da doktorluk görevi yapan bu aile, bu çocuklar diş hekimliği tahsili görüyor, kardeşlerden bir tanesi mimarlık tahsili görüyor… Hiçbir günahları yok. Bir serseri geliyor, bir terörist, bir cani, bir katil geliyor bu 3 kişiyi öldürüyor. Şimdi ben soruyorum, Sayın Obama niye susuyorsun?”

“Bu kişiyi lanetliyorum, bu bir vahşettir ama aynı şeyi de yönetimden bekliyorum, bunun süratle bulunması gerekir, eğer bulmuyorsa o zaman Amerikan yönetiminin DAEŞ hakkında söyleyecek sözü de olmaz.”
Bu sözlerini hatırladın mı Sayın Erdoğan?

Ey Sayın Erdoğan, neden Ankara’da, başı olduğun devletin başkentinde 100 küsur canımızı alan, Başbakanının “Canlı bombaların kimler olduğunu biliyoruz” diye itiraf ettiği kendi ülkende bu sözlerinin arkasında durmuyorsun?
Ey Sayın Erdoğan, Ankara’da bombalarla parçalanarak öldürülen 100’den fazla vatandaşının, ABD’de ölen 3 Müslüman ABD vatandaşı kadar olsun hatırı yok mu?

3 Müslüman öldüğünde ABD Devlet Başkanına kükreyen sen, 100’den fazla vatandaşın öldürüldüğünde kendi vicdanına kükremek gereği duymadın mı hiç?

Ey Sayın Erdoğan, one minute!
Ey Sayın Erdoğan, beni affet ama kendi sözünün hatırına istifa et.


14 Ekim 2015, Adaletin İş Yüzü, Evrensel Gazetesi

Sosyal Medya'da Paylaş!
Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>